Menuleer kennen we allemaal, als zijnde voor- hoofd en nagerechten en eventuele bijverkopen. In de wereld van online gaat het er om dat we het onszelf ( maaltijdverstrekker) en klant zo makkelijk mogelijk maken.

In deze MyMeal Helpdesk instructie : Volgorde menu invoeren

Menu opbouw andersom

Waarom is in de online wereld van menukaarten / assorimenten het opbouwen “andersom”

We kennen ze allemaal, de vragen als een klant een gerecht bestelt: 

  • Wilt u daar een sausje bij
  • Welk formaat pizza wilt u
  • Wat voor drinken wilt u daar bij
  • Wilt u dit gerecht pittig of extra pittig
  • Bereidings opties die vaak over het hoofd worden gezien : zoals  “zonder UI”

 

Eerst gaan we alle opties bij je gerechten / artikelen instellen. 

Later ken je deze opties aan gerechten/ artikelen toe.

 

dashboard>>menu settings

menu-leer volgorde van online menu opbouwen
menu-leer volgorde van online menu opbouwen

Opbouwen van het menu, wat vul je eerst in

1) Formaat

Biedt je verschillende portie grootte aan dan vul je eerst hier de formaten die aan biedt.

Dit is zonder een prijs, de prijs ken je pas toe aan een formaat bij het gerecht /item zelf.

Restaurant voorbeeld

  • Klein
  • Middel 
  • Groot
  • Extra Groot
 
Cateraar voorbeeld
  • 2 personen
  • 4 personen
  • 6 personen
  • 8 personen
  • 10 personen

dashboard>>formaat

Formaat gerecht item business buddy MyMeal
Formaat gerecht item business buddy MyMeal

2) bereidings wijze

Sommige producten zoals bijvoorbeeld een biefstuk hebben verschillende bereidings wijzen. 

Dit kan je als keuze verplichten aangeven bij een artikel als een klant dit wil bestellen. 

dashboard>>bereiding

bereidingswijzen gerecht business buddy mymeal
bereidingswijzen gerecht business buddy mymeal

3) Ingrediënten

Dit veld kun je op 2 manieren gebruiken.

1) ingredienten zonder extra kosten die een klant kan kiezen

2) weglaten van ingredienten tijdens de bereiding van een gerecht. 

dashboard>>ingr.

ingredienten instellen die gratis toegevoegd of weggelaten kunnen worden uit een bereiding
ingredienten instellen die gratis toegevoegd of weggelaten kunnen worden uit een bereiding

4) Extra's ( categorie vd bijverkopen)

Dit is die “vraag” die je stelt bij een bestelling.

Wilt een er een sausje bij?

Wilt u daar wat bij drinken?

 

De antwoorden op de vraag zijn de +artikelen ( ook wel bijverkopen genoemd)

dashboard>>Extra

Extras categorie -bijverkopen vraag- MyMeal Business Buddy
Extras categorie - Bijverkopen categorie MyMeal Business Buddy

5) +Artikelen (bijverkopen)

Zodra je de bijverkopen categorie hebt aangemaakt kun je de bijverkoop items toevoegen.

 

  • Voer de naam van het item in,
  • vul een prijs in ( 0 =gratis)
  • Ken dit +Artikel toe aan een Extra’s categorie.

dashboard >> +Artikel

extra artikel bijverkoop maken afbeelding omschrijving en welke categorie - MyMeal Business Buddy
extra artikel bijverkoop maken afbeelding omschrijving en welke categorie - MyMeal Business Buddy

6) Categoriën aanmaken

Hier maak je je de onderverdeling van je menukaart.

  • Foto uploaden is optioneel
  • Categorie naam invullen
  • omschrijving invullen ( optioneel)

 

Voorbeeld restaurants :

  • Koude voorgerechten
  • Warme voorgerechten
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Vegetarische hoofdgerechten
  • Nagerechten

 

Voorbeeld Cateraars :

  • catering menu 

dashboard >> Categorie

Categorie aanmaken 1 - MyMeal Business Buddy
Categorie aanmaken 1 - MyMeal Business Buddy

7) Artikel / gerecht toevoegen

Gerechten en artikelen toevoegen. Hierbij ga je alle zaken die je hiervoor bij punten 1 tm 6 bij elkaar laten komen.

  • foto uploaden ( min 800×600 pixels)
  • Artikel /gerecht naam
  • Omschrijving van het gerecht. ( ga je de ingredienten die er standaard in zitten invullen doe dat gescheiden met een komma.
  • Categorie toekennen
  • Prijs toevoegen ( of per formaat een prijs)
  • Eventuele vaste korting ( in euro’s)
  • bereidingswijze ( optioneel toevoegen)
  • Ingredienten ( gratis erbij of uit de bereiding gelaten)
  • Dish ( labels toekennen, zoals halal , vegetarisch)
  • Verpakkingstoeslag 
  • Bezorgmethodes ( alleen als je bezorgt)
  • +artikelen ( categorie bijverkoop 

dashboard >> Artikel

artikel aanmaken 1 - MyMeal Business Buddy
artikel aanmaken 1 - MyMeal Business Buddy

8) Plannen van je verkoop

het kan zijn dat je een aantal producten maar op bepaalde dagen verkoopt.

Dit kun je managen via de planner.

Met de planner bepaal je welke categorie ( en dus de items die in die categorie zitten ) op welke dag in je menukaart verschijnen.

dashboard >> planner

Planner - verkopen van categorie instellen - MyMeal Business Buddy
Planner - verkopen van categorie instellen - MyMeal Business Buddy

Alternatief menu beheer via webportaal.

mymeal.nl_gerecht toevoegen via webpanel
mymeal.nl_gerecht toevoegen via webpanel

Share:

Draait bij jou ook alles om eten?
Bakker, Restaurant, Cateraar, Thuiskok, Groenteboer, Slager, Chef for Hire

onderwerpen

ook interessant

Consument

Waarom moet ik een account aanmaken Simpel : know your customer.   Een kleine verplichting om fraude zoals bijvoorbeeld witwaspraktijken

MyMeal Logistics app

Hoe gebruik je de MyMeal logistics app. Van het ontvangen van de taak voor bezorgen totaan het aankomen en bevestigen van de bezorgde maaltijd of boodschappen.